DAN 101 dersi kapsamında öğrencilerimizle çevirim içi canlı yayınla buluştu.

by İsmail Akın | Kas 16, 2020
Dekanımız Prof. Dr. Lale Ergene 11 Kasım 2020 tarihinde DAN 101 dersi kapsamında öğrencilerimizle çevirim içi canlı yayınla buluştu. Dekanımızın metnini aşağıda bulabileceğiniz konuşmasının ardından öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adına Sistem Uzmanı Nehir Sertkaya ve Nagehan Dikici’nin birimin işleyişi hakkında yaptığı faydalı sunumu izleme şansını buldular.

Dekanımız Prof. Dr. Lale Ergene 11 Kasım 2020 tarihinde DAN 101 dersi kapsamında öğrencilerimizle çevirim içi canlı yayınla buluştu. Dekanımızın metnini aşağıda bulabileceğiniz konuşmasının ardından öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adına Sistem Uzmanı Nehir Sertkaya ve Nagehan Dikici’nin birimin işleyişi hakkında yaptığı faydalı sunumu izleme şansını buldular.

“Sevgili Öğrencilerimiz,

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, üniversitemize, üniversitenize hepiniz hoş geldiniz.

Öncelikle, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı adına ben Prof. Dr. Lale Ergene, hepinize sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl diyorum.

Lisans eğitimine 16 yaşında tıpkı sizler gibi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başlamış, mesleğine burada adım atmış ve 28 yıldır da yine burada hem akademik hem de idari olarak görevler almış biriyim. Bugün, Öğrenci Dekanı olarak görev yaptığım 247 yıllık bu köklü kurumun bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çünkü İTÜ, sadece bir eğitim kurumu değil; aynı zamanda bilim, teknoloji ve sanatla da özdeşleşmiş bir üniversitedir.

Bu yıl tam 2 milyon 296 bin 138 kişinin girdiği YKS sınavının sonucunda, ilk yüz bin öğrenci arasına girdiniz; yani sınava girenlerin % 4’ü içinde yer aldınız. Belki üniversiteyi ön planda tutarak tercih yaptınız, belki de meslek dalını ve bölümü seçtiniz, bilmiyorum; ama biliyoruz ki sonuçta aslında İTÜ’yü seçtiniz. Ne kadar zorlu bir çalışma sürecinden ve ne büyük bir yarıştan geldiğinizi biliyoruz. Öncelikle, gösterdiğiniz başarıdan ötürü her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Sizleri büyüten, yetiştiren değerli ailelerinizi de böyle yüz güldüren gençleri yetiştirdikleri için canı gönülden kutluyorum.

Öğrenci Dekanlığı olarak bizim öncelikli hedefimiz, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi tarihi nerdeyse 250 yıla dayanan bir kurumun değerli üyeleri olan siz öğrencilerimizin, burada geçirdikleri yılları, geleceklerinde özlemle anacakları bir yaşam kesiti haline getirmektir.

Son aylarda içinde bulunduğumuz süreç, her birimizin, duygusal ve toplumsal desteğe ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Ailelerimize, arkadaşlarımıza olan bağımız “uzaktan” dahi olsa güçleniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi de tüm imkânlarını kullanarak, ailesinin vazgeçilmezi olan siz öğrencilerine bu süreçte destek olmayı hedefliyor. İTÜ Öğrenci Dekanlığı da, bu hedefe ulaşabilme yolunda attığı adımlardan biri olarak, akademik danışmanlarınızla buluşabildiğiniz ve sizler için verimli olacağını umduğumuz genel sunumlar izleyebileceğiniz DANIŞMANLIK dersini geliştiriyor ve sizlerle buluşturuyor. Bugünkü Danışmanlık dersinizde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı hakkında hepiniz için çok faydalı olacağını umduğum bir sunum izleyeceksiniz.

Değerli öğrenci arkadaşlarım; evlerinizde kalmak zorunda olduğunuz bu zor dönemde lütfen derslere katılmaya, günü gününe çalışmaya, öğrenmeye ve motivasyonunuzu yüksek tutmaya gayret edin.

Hepinize tekrar sağlıklı ve başarılı bir akademik dönem diliyorum,

Sevgiyle, sağlıcakla kalın, hoşçakalın.”

Prof. Dr. Lale Tükenmez Ergene

İTÜ Öğrenci Dekanlığı

hakkimizda3

Öğrenci Dekanlığı’nın varlık nedeni, İTÜ bünyesindeki tüm birimlerle işbirliği halinde öğrencilerimizin üniversite yaşamına uyum sağlamasına yönelik programlar geliştirip uygulamak, eğitim süreçlerinde karşılaşabilecekleri akademik ve idari sorunlara çözüm aramak, sosyal ve kültürel gelişimleri için gereken imkânların yaratılabilmesine destek olmaktır.