altinbasm1Sevgili Öğrencilerimiz,

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoş geldiniz.

İstanbul Teknik Üniversitesi 250 yıllık geleneğini güce dönüştürürken, ülkemizin tarihine de yadsınamaz izler bırakmış ve bilimin ışığında her geçen gün daha da ileriye giderek liderliğini kanıtlamıştır.

Öğrenci Dekanlığı olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin geleneğini geleceğe taşıyacak olanların sizler olduğunuzu biliyor ve tam da bu sebeple mesleki olarak kendinizi geliştirmeniz için tüm olanakları akademik açıdan sağlamanın yanı sıra üniversite yaşamının sizlerin sosyal, kültürel  iletişim ve girişimcilik becerileri ile de öne çıkan bireyler olmanıza katkı sağlamasının gerekliliğinin bilincindeyiz. Bu çerçevede, öğrenci odaklı bir yaklaşım ve bilimselliğe verdiğimiz önemle sizleri İstanbul Teknik Üniversitesi ikliminde geliştirmeyi, ülkemize ve tüm dünyaya mesleğiniz aracılığıyla fayda sağlarken, sosyal kimliğinizin de önemli parçalarından olacağımızın bilinciyle hareket ediyoruz.

Bu kapıdan girmeye karar verdiğiniz andan mezuniyetinize kadar olan süreçte yalnız olmadığınızı, köklü bir ailenin bireyleri olduğunuzu size hissettirmek amacıyla, karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için sizi doğru yönlendirmeyi hedeflemekteyiz.

Hayallerinize doğru giden yolda daima yüksek hedefleri olmuş ve bu hedeflere usanmadan çalışarak ulaşmış, bunları başarırken sosyal gelişimi desteklemeyi asla yadsımamış İstanbul Teknik Üniversitesi’nin öğrencisi ve mezunu olma kimliğini gururla taşıyacağınızı biliyor ve bu yolculukta yalnız olmadığınızı, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı olarak her zaman yanında olacağımızı vurgulamak isteriz.

Hepinize mutlu ve başarılı bir üniversite yaşamı dileriz.

Doç. Dr. Mahmut Altınbaş